0
Offcanvas
لاستیک خودرو با توجه به منطقه جغرافیایی و شرایط آب و هوایی متفاوت، تفاوتهایی در مواد تشکیل دهنده خود دارد.
لاستیک خودرو از چندین ماده تشکیل شدهاست. در ادامه به توضیح هرکدام از این مواد و وظایف آنها میپردازیم:
1- لاتکس لاتکس به عنوان یک ماده اولیه برای ساخت لاستیک استفاده میشود. این ماده از میلههایی به نام قارچهای لاتکس بدست میآید. لاتکس به عنوان یک پایدارکننده و خمیرگر استفاده میشود که به تقویت لاستیک کمک میکند.
2- روغنهای معدنی روغنهای معدنی به عنوان یک عامل نرم کننده در لاستیک استفاده میشوند. این مواد به لاستیک کمک میکنند تا به راحتی انعطاف پذیر شود و پایداری و مقاومت آن را در برابر آب، هوا و حرارت افزایش دهند.
3- سایر مواد پر کننده سایر مواد پر کننده به لاستیک اضافه میشود تا حجم آن را افزایش دهد. این مواد میتوانند شامل سیلیس، کربنات کلسیم، گچ و غیره باشند. هدف افزودن این مواد افزایش روانیت لاستیک و کاهش قیمت تمام شده آن است.
4- اصلاح کنندههای حرارتی اصلاح کنندههای حرارتی به لاستیک اضافه میشود تا مقاومت آن در برابر گرما و سردی افزایش یابد. این مواد میتوانند شامل گوگرد، پراکسید تیتانیوم و سرب آکوت است.
در کل، لاستیک خودرو با افزودن این مواد در طی یک فرآیند تولید پیچیده تولید میشود. هرکدام از این مواد برای بهبود خواص مکانیکی و فیزیکی لاستیک دخیل هستند.
5- عوامل آنتیاکسیدان عوامل آنتیاکسیدان به لاستیک اضافه میشوند تا از آن در برابر خوردگی، خشک شدن و ترکیدن جلوگیری کنند. مثالهایی از این مواد شامل فنولها، آمینها و کوچکترینرهای آروماتیک هستند.
6- عوامل ترکیبی عوامل ترکیبی برای بهبود خواص مکانیکی لاستیک اضافه میشوند. این مواد میتوانند شامل مواد پرشوک، عوامل پیوندی و نرم کنندهها باشند.
7- تقویتکنندهها تقویتکنندهها برای تقویت مقاومت لاستیک در برابر فشار و کشش اضافه میشوند. موادی مانند فریت، اکسید آلومینیوم و سیلیکاتهای پرتقالی به عنوان تقویت کننده ها به کار میروند.
8- عوامل شیمیایی عوامل شیمیایی به عنوان عوامل اصلاح کننده در فرآیند تولید لاستیک استفاده میشوند. مثالهایی از این مواد عبارتند از مواد افزودنی، فرایندهای کاتالیتیک، رنگها و رنگدهندهها.
در کل، لاستیک خودرو با استفاده از این مواد تشکیل شده و به علت خواصی که دارد، از جمله ایمنی، راندمان سوختی و کمک به کاهش لرزش و یکنواختی در حین رانندگی، به عنوان مورد استفاده در خودروهای مختلف به کار میرود.
لاستیک خودرو از چندین ماده تشکیل شده است که هر کدام وظیفههای مختلفی را انجام میدهند. مواد تشکیل دهنده اصلی لاستیک عبارتند از:
1. کائوچو: این ماده اصلی تشکیل دهنده لاستیک است و به عنوان پایه اصلی آن عمل میکند. کائوچو از درختان کائوچو به دست میآید و دارای انعطافپذیری و مقاومت مناسبی است.
2. پلیمرها: این مواد به عنوان تقویت کنندههای کائوچو عمل میکنند و ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی لاستیک را بهبود میبخشند. پلیمرها میتوانند شامل پلیبوتادیِن، استایرن، بوتادیِن، ایزوپرن و... باشند.
3. مواد پرکننده: این مواد برای افزایش مقاومت و استحکام لاستیک استفاده میشوند. معمولاً موادی مانند کربن سیاه و سیلیسیم دیاکسید به عنوان مواد پرکننده استفاده میشوند.
4. مواد نرم کننده: این مواد برای افزایش انعطافپذیری و انعطاف پذیری لاستیک استفاده میشوند. موادی مانند روغنهای معدنی و پلیاسترها به عنوان مواد نرم کننده استفاده میشوند.
5. مواد دیگر: علاوه بر این، موادی مانند مواد ضد اکسیداسیون، مواد کمکی، عوامل رنگدهی و... نیز به عنوان مواد تشکیل دهنده لاستیک مورد استفاده قرار میگیرند.
این مواد ترکیب شده با یکدیگر و تحت فشار و دماهای مختلف، بهصورت یکپارچه شده و بهصورت لاستیکهای نهایی شکل میگیرند که برای استفاده در خودروها مناسب هستند.
لاستیک خودرو با توجه به منطقه جغرافیایی و شرایط آب و هوایی متفاوت، تفاوتهایی در مواد تشکیل دهنده خود دارد. برای مثال، لاستیکهای طراحی شده برای شرایط هوای سرد، حاوی موادی مانند پلیمرهای کم درجه حرارت هستند که در دمای پایین پایداری و انعطاف پذیری بهتری دارند، در حالی که لاستیکهای هوای گرم حاوی عوامل تقویت کننده هستند که ضمن اینکه مقاومت به گرما را افزایش میدهند، همچنین کاهش دهنده زنگ زدگی در معرض آفتاب قرار دارند.
همچنین، اغلب لاستیکهای خودرویی شامل فلزاتی مانند روی، سرب و قلیایی های سنگین هستند که در صورت عدم دفع صحیح، میتوانند به آلودگی هوا، آب و خاک شهرها و منابع آبی عمومی منجر شوند. در این راستا، استفاده از لاستیکهای بازیافتی و یا فناوریهای جدیدی مانند لاستیک الکترونیکی که در آن از پایههای علمی جدید برای ساخت لاستیک استفاده میشود، از جمله راهکارهایی هستند که به راهاندازی پایدارتر و بدون آلودگی صنعت لاستیک کمک میکند.
لاستیک خودرو به طور کلی از چند مرحله تولید مواد تشکیل دهنده و ادغام آنها در یک فرآیند تولید پیچیده تولید میشود. در ادامه مراحل تولید لاستیک خودرو را توضیح میدهیم:
1- مهندسی و طراحی فرمولاسیون لاستیک در مرحله اول، مهندسان شرکت تولید کننده، با توجه به خصوصیات مورد نظر لاستیک و شرایط نگهداری و کاربرد، فرمولاسیون لاستیک را تعیین میکنند.
2- تهیه مواد اولیه در مرحله بعدی، مواد اولیه مانند لاتکس، روغن معدنی، مواد پرکننده و مواد اصلاح کننده را دریافت کرده و آنها را به صورت مورد نیاز و با توجه به فرمولاسیون لاستیک تهیه و مخلوط میکنند.
3- فرآیند تخلیه کردن در فرآیند بعدی که تخلیه کردن نامیده میشود، مواد اولیه مخلوط میشوند و به صورت روغنی در ظروفی نگهداری میشوند تا برای مراحل بعدی آماده شوند.
4- مراحل فرآیند مخلوط کردن پس از خالطی پذیری از خامه فرمولاسیون شده، مواد دیگری مانند گوگرد و آنتی اکسیدان ها به مخلوط افزوده شده و مجدداً خالطی شده و در نهایت در ظروف برای خنک شدن انجام شده و با مواد شیمیایی مانند آنتی اکسیدان و آنتی آکنه گیر در تماس قرار میگیرد.
5- فرآیند خشک کردن مرحله خشک کردن به منظور حذف رطوبت مخلوط انجام میشود.
6- فرآیند عجیین کردن مرحله عجیین کردن، یعنی طراحی نهایی لاستیک با استفاده از پرس بخار در دمای خاص. در این مرحله، تقویت کننده ها و نرم کننده های لازم، مانند فریت، کربنات کلسیم و روغن معدنی به لاستیک اضافه میشوند. در این مرحله همچنین، الیاف فولادی به لاستیک اضافه میشوند تا مقاومت بالایی در برابر گرما و فشار داشته باشد.
7- اتمام مراحل تولید پس از طی مراحل تولید، لاستیک خودرو به صورت عمده تولید شده و به مشتریان ارسال میشود تا در خودروهای مختلف استفاده شوند.
در کل، تولید لاستیک خودرو یک فرآیند پیچیده است که برای بهبود خواص مکانیکی و فیزیکی لاستیک، باید مواد مختلفی به طریق صحیح و با نسبتهای دقیقی در هم مخلوط شوند.
سایر مقالات کارتل سرویس
مشخصات لاستیک خودرو
خرید لاستیک خارجی
خرید لاستیک آفرود