0
Offcanvas
تایر یا لاستیک اصلیترین قطعه مهم که برای حرکت خودرو به آن نیاز است. برای خرید بهترین تایر برای خودرو بهتر است با مشخصات و ویژگیهای تایر آشنا شوید.
مشخصات لاستیک خودرو شامل ابعاد، عرض، قطر، نوع پروفیل، نوع جنس، نوع پایه، نوع رویه، سرعت حداکثر قابل تحمل، بار حداکثر قابل تحمل، نوع پیشنهادی برای فصل های مختلف و نوع خودرو است. همچنین، توانایی ترمیم، دوام، مقاومت در برابر سایش و اصطکاک، عمر مفید و نوع تعمیرات قابل انجام نیز به عنوان مشخصات مهم در نظر گرفته میشوند.
تایر یا لاستیک اصلیترین قطعه مهم که برای حرکت خودرو به آن نیاز است. برای خرید بهترین تایر برای خودرو بهتر است با مشخصات و ویژگیهای تایر آشنا شوید. در ادامه به برخی از مشخصات و ویژگیهای تایر میپردازیم:
ابعاد تایر: ابعاد یک تایر از نقطه حیاتی برای ایمنی خودرو است. ابعاد تایر شامل عرض، ارتفاع و قطر داخلی است.
نوع تایر: تایرهای خودرو به سه نوع تابستانه، زمستانی و چهار فصل تقسیم میشوند. هر نوع تایر برای شرایط جوی مخصوص به خودش مناسب است.
الگوی سطح تماس: الگوی سطح تماس تایرها در طراحی لاستیک موثر است و برای راندگی روی سطوح آسفالتی و نامساعد، مانند خاک، آب، یخ و برف کاربرد دارد.
نشانه سرعت: تایرها برای حمل بار با سرعت بالا باید دارای نشانگر سرعت مناسب باشند. حروف الفبا برای نشان دادن سرعت بالاتر/کمتر استفاده میشود.
نشانه باربری: تایرها برای محافظت از سلامت و ایمنی پاسخگوی هر محصول خودرو باید دارای نشانه باربری مناسب باشند.
مقاومت غلتکی: مقاومت غلتکی تایر، تاثیر زیادی بر عمر و کارایی تایر و همچنین بر مصرف سوخت خودرو دارد.
نوسان صدا: نوسان صدای تایر هنگام حرکت، اگر زیاد باشد میتواند به دلیل فرسایش نامناسب چرخها، پرش و تعادل داشتن خود
برای پیدا کردن اطلاعات کاملی درباره لاستیک خودرو، برحسب استانداردهای جهانی، اعدادی که بر روی دیواره لاستیک نمایش داده میشوند نیز میتوانند درک بهتری را از خصوصیات لاستیک فراهم کنند. این اعداد، به ترتیب زیر هستند:
سایز لاستیک خودرو: در ابتدای لیست عدد یا عدد های اول، سایز بیرونی لاستیک (قطر، عرض، ارتفاع) را تعیین میکند و بر اساس سیستم متری (میلیمتر) یا اینچ ارائه میشود.
ضخامت نوار لاستیک: یک حرف روی دیواره لاستیک به عنوان نماینده ضخامت نوار لاستیک قرار دارد، که بر اساس استانداردهای جهانی طراحی شده است. به طور متداول، لاستیک ها در محدودههایی از A تا E نماینده ضخامتهای مختلف قرار میگیرند.
میزان بار لاستیک: تعداد همزمان سنگینی وزنی که یک لاستیک میتواند تحمل کند با علامت و رقمی روی دیواره لاستیک نشان داده میشود.
نشانه سرعت: نشان میدهد که لاستیک قابلیت حمل بار با سرعت بالا را داشته باشد. حروف الفبا نشان دهنده سرعت بیشتر/کمترند. به طور مثال حروف H، V و Z به ترتیب نشانگر سرعت قابل تحمل 210، 240 و بیشتر از 300 کیلومتر بر ساعت هستند.
تاریخ تولید: بعضی لاستیک ها تاریخ تولید آنها را به صورت 4، نشان داده میکنند، در این حالت عدد دو رقمی اول سال تولید و عدد دو رقمی بعدی ماه تولید را نشان میدهد.
کد DOT: این کد که بر اساس سازمان بین المللی تجارت برای لاستیکهایی که با استانداردهای دولتی کشورها سازگار هستند تعیین شده است. کد DOT دارای 12-14 رقم است که شامل نام شرکت، کشور تولیدکننده، قطر، قرارگیری تولید و شماره شناسه شرکت میشود.
بنابراین، با بررسی اعداد روی لاستیک، می توانید اطلاعات مفیدی در مورد خصوصیات لاستیک خودرو خود را بدست آورید.
اندازه لاستیک: اندازه لاستیک برای هر خودرو به طور جداگانه تعیین شده است و شامل سه پارامتر بوده که عبارتند از پهنای لاستیک، ارتفاع و قطر داخلی.
ضخامت پایه لاستیک: ضخامت پایه لاستیک همچنین برای هر خودرو متفاوت است و به عنوان ضخامت دیوارههای داخلی لاستیک تحسین میشود.
نوع لاستیک: به طور کلی، لاستیکهای خودرو به سه نوع تقسیم میشوند: لاستیکهای تابستانی، لاستیکهای زمستانی، و لاستیکهای چهارفصل.
تحمل وزنی: هر لاستیک دارای تحمل وزنی مشخصی است. این تحمل وزنی، وزن ناوگان و بار مفیدی که به هنگام حمل و نقل تحمل میکند را مشخص میکند.
سرعت قابل تحمل: همانند تحمل وزنی، هر لاستیک دارای سرعت قابل تحملی است که مشخص میکند تا چه حدی میتواند با سرعت بالا حرکت کند.
الگوی سطح لاستیک: الگوی سطح لاستیک در طراحی لاستیک موثر است و برای راندگی روی سطوح آسفالتی یا زمینهای نامساعد، مانند خاک، آب، یخ و برف به کار میرود.
قابلیت ترمیم لاستیک: توانایی ترمیم لاستیک در صورت خرابی بسیار مهم است زیرا موجب صرفه جویی در هزینه تعمیر لاستیک و زمان میشود.
عمر لاستیک: عمر لاستیک بستگی به چندین عامل دارد، از جمله نوع و شرایط رانندگی، نوع لاستیک و کارایی آن در شرایط مختلف هوا شامل دما و رطوبت دارد.
سطح نویز: دیگری هم در انتخاب لاستیک باید به سطح نویز آن توجه کنید. با در نظر گرفتن حساسیت برخی از ساکنین برای سطح نویز، لاستیک با سطح نویز پایین تر بسیار محبوب تر هستند.
مصرف سوخت: تاثیر مصرف سوخت در هر خودرو ، جزء معیارهای انتخاب لاستیک است و هر گونه تغییر در انتخاب لاستیک منجر به مصرف سوخت بیشتر و یا کمتر میشود.
قیمت: انتخاب لاستیک همانطور که مشاهده میکنید به قیمت آن برمیگردد. هزینه یک لاستیک اغلب به تناسب با کیفیت و همچنین ویژگیهایی که در بالاتر به آن اشاره شد، یکی از مهمترین عوامل در انتخاب آن است.
با توجه به این مشخصات لاستیک خودرو، شما میتوانید به شکل بهتری لاستیک مناسب خودرو خود را انتخاب نمایید. اگر اطلاعات بیشتری در این مورد نیاز دارید میتوانید به فروشگاههای خودرو و لاستیک مراجعه کنید.
درجه بندی لاستیک ها دارای چندین نشانه است که بر روی دیواره لاستیک چاپ میشوند، این نشانهها اطلاعات مختلفی را در مورد لاستیک بیان میکنند. به طور کلی، علائم درج شده روی دیواره لاستیک عبارتند از:
نام برند و مدل لاستیک
اندازه لاستیک
نوع لاستیک (تابستانی، زمستانی یا چهارفصل)
سرعت قابل تحمل
تحمل وزنی
قانون قرار گیری القایی لاستیک
تاریخ تولید لاستیک
نماد «DOT» که نشان میدهد لاستیک به استاندارد ایالات متحده آمریکا ایمن میباشد.
پیوندی به کد آیامای نیز ممکن است در شکل های بزرگ لاستیک نشان داده شود. که این کد صادر شده توسط سازمان بین المللی تجارت (UN/ECE) است.
به عنوان مثال، چند نشانه مهم ممکن است بر روی دیواره لاستیک نشان داده شوند، نشانه سرعت قابل تحمل با حروف لاتین نمایش داده میشود، به عنوان مثال (S، T، U، H، V، W، Y)، هرکدام از این نشانهها با سرعت قابل تحمل و حداکثر سرعتی که میتوان با آن راندگی کرد را به نمایش میگذارند. قانون قرار گیری القایی لاستیک نیز به عنوان نشانهای از قابلیت کنترل بالای لاستیک بر روی سطح جاده، مشخص میشود. همچنین، تاریخ تولید نیز برای تعیین عمر لاستیک مهم میباشد. به طور کلی، این نشانهها به شما کمک میکنند تا بهترین لاستیک برای خودروی خود را انتخاب کنید.
سایر مقالات فروشگاه کارتل سرویس
بهترین لاستیک ایرانی
بهترین لاستیک خارجی
خرید لاستیک خودرو
خرید لاستیک خارجی